Kanila


Kasvattajan roolia vetää -92 syntynyt nainen, eli Jenni Saarimaa. Muutin Sipooseen v. 2011 kesällä. Vuoden 2015 lopulla muutin Järvenpäähän, mutta toistaiseksi kanila pysyy Sipoossa.
Kääpiöluppia olen kasvattanut jo vuodesta 2007 jolloin ensimmäinen poikue syntyi. Kaneja minulla on ollut jo vuodesta 1996. Kasvattajanimen hain vuonna 2010 heti kun ikää vain löytyi. Liityin Kaniyhdistykseen 2006 ja siitä lähtien olen käynyt aktiivisesti kaninäyttelyissä ja muissa kanitapahtumissa. Olen myös suorittanut SKY ry:n kasvattajakurssin vuonna 2010.

Valmistuin vuoden 2016 tammikuussa SKY ry:n viralliseksi PET-kanituomariksi. Joten minut saattaa tavata tuomaroimassa lemmikkikaneja eri näyttelyissä.
Vuonna 2017 minusta tuli Suomen Kaniyhdistys ry:n Pet-tuomaritoimikunnan puheenjohtaja. Pyrin puheenjohtajana edistää lemmikkikani harrastusta oikealla hoidolla ja käsittelyllä, kouluttaa uusia tuomareita, sekä tehdä parannuksia jotta harrastuksesta saataisiin kaikille mieluinen.

Kanien kanssa on tullut harrastettua näyttelyiden lisäksi joskus estehyppyä, mutta se harrastus ei ole ollut enään se kiinnostuksen kohde. Nykyään keskitytään siis näyttelyissä käymiseen, virallisissa luokissa eli ulkomuotoluokissa.

Olen luonteeltani erittäin puhelias, sosiaalinen ja ystävällinen. Minut voit nähdä kaninäyttelyissä ympäri suomea, joten tulethan moikkaamaan niin vaihdetaan pari sanaa!

Tavoitteenani on kasvattaa rotupuhtaita kääpiöluppia jotka vastaavat standardia ja erityisesti miellyttävät omaa silmää. Koska teen tätä itselleni, tulee tietysti kanien olla myös sen näköisiä että niistä itsekin pitää. Luonne on myös erittäin tärkeä kääpiölupalla, koska se on erittäin suosittu lemmikkirotu ja soveltuukin lupsakan ja rennon luonteensa puolesta erinomaisesti kenelle tahansa lemmikiksi: niin ensikertalaiselle kuin kokeneemmallekin. Niiden luonne on miellyttänyt minua aina jonka takia niitä lähdinkin kasvattamaan.

Kanila sijaitsee täällä Sipoon peräkulmilla, eli Sipoon Boxissa. Minulla on vuokralla 7-hevosen talli jossa kanit asustelevat. Tällä hetkellä häkkipaikkoja on 64.
Kaneilla on runsaasti tilaa kanilassa jo pelkästään häkkien osalta. Häkit ovat kokoa 125 x 125cm tai 90 x 125cm.Näiden lisäksi löytyy useita eri kokoisia tehdashäkkejä varahäkeiksi tarpeen tullen.

Kesäisin kanit syövät tuoretta heinää. Osalle kaneista jaetaan lisäksi pellettiä, mutta sitä lähinnä saavat mammat poikasineen. Pellettinä syötetään Primo II:sta.
Syksyisin tarjoillaan pelletin lisäksi tuoretta heinää jos sitä on vielä tarjolla / vaihtoehtoisesti kuivaa heinää, sekä saatavuudesta riippuen omenoita. Talvisin kaneille jaetaan samaa pellettiä ne ketkä sitä tarvitsevat kuivaheinän, porkkanoiden ja leipien lisäksi.