Kuulumisia 201421. joulukuuta 2014

Nyt olen vuoden verran jaksanut yhtä ja samaa ulkoasua katsella, joten joulun kunniaksi vaihdettiin vähän ulkoasun tyyliä! Vaikka itse sanonkin, on tämä ulkoasu oikeasti todella kiva! :)


13.12.2014 Pikkujoulunäyttely, Röykkä

Royal's Waka Waka
93p.
Royal's Wenna Montana
93p.
Harakirin Castehelmi
94,5p.
KUMA!
Royal's Enter Tragedy
94p.
Porkkanamaan Frans
93,5p.


Kääpiöluppien osalta ei mennyt mitenkään parhaiten, mutta tytöt ovatkin vielä hieman kesken kun ovat nuoria :)
Näyttely meni mukavasti!

Lisäksi sain Töminän Omenamarmeladin ja Royal's Xenomorphicin muotovalioanomukset hyväksyttyinä takaisin!
Kasvatusurani ensimmäisiä kohokohtia, omasta kasvatistani tuli muotovalio!01. joulukuuta 2014

Viimeinen kuukausi tätä vuotta alkoi tänään, eli joulukuu! Ihanasti oli tullut pientä pakkasta ja kaikki paikat oli aivan ihanan jäähuurteen peitossa! Sen kunniaksi päätin käydä kuvailemassa Colttia, Xenomorhipicia ja Voltarenia pellolla :) Tässä hieman talven tunnelmaa odotellessa katsottavaksi tämän päivän otoksia!


Tringa's Colt


Töminän Voltaren


Royal's Xenomorphic***29. marraskuuta 2014


Vuoden viimeinen näyttely koputtelee jo kohta ovella. 13. joulukuuta startataan nokka kohti Röykän pikkujoulunäyttelyä! Ilmoitin näyttelyyn ainoastaan 2 kääpiöluppanaarasta: Royal's Waka Waka ja Royal's Wenna Montana. Sekä new zealand red, Stigin, ihanan muhkean pienihopeaherran Tahvon ja pienen prinsessa hermeliinineidon Helmen :) Innolla odotetaan mitä pisteitä tälle ryhmärämälle saadaan!

Poikasia on lähtenyt jonkin verran uusiin koteihin, mutta vielä on iso lauma kotona kasvamassa ja katsottavana ketkä on ensi vuoden näyttelytähtiä ja tulevia jälkipolven tekijöitä! Tälle vuodelle on syntynyt yhteensä n. 85 elossa olevaa poikasta 22 eri poikueesta. Eli aikamoinen poikuesaldo! Ensi vuoden alusta alkaa naaraiden astutukset ja katsotaan mitä sitten tulee :)
23. marraskuuta 2014

Löysin ihania vanhoja kuvia mm. ensimmäisestä poikueesta joka syntyi 11.03.2007!

Toivoin kovasti että tämä ensimmäinen poikue syntyisi syntymäpäivänäni, eli 09.03. mutta Lyyli-mamma päätti vähän venyttää tätä synnytystä parilla päivällä.

Poikueen vanhemmat:
i. VH-06 VEK-06 Chili-Pepper, luonnonmusta viittakuvio (rek. 89p.)
e. Petkelkannan Ylva, luonnonharmaa (rek. 92p.)

Poikueeseen syntyi 5 pontevaa poikasta jotka kaikki jäivät henkiin. Aluksi luulin että poikueessa olisi 2 luonnonharmaata, 1 luonnonharmaa viittakuvio ja 2 luonnonkeltaista. Sitten ajattelin että ne onkin mustia, kunnes tajusin että ne olivatkin raudanharmaita!
Valitettavasti Royal's Ghetto Gospel onnistui tapaturmaisesti satuttamaan hampaansa jonka vuoksi niiden kasvusuunta muuttui vääräksi ja se lopetettiin n. 6kk iässä.

Tutkiessani raudanharmaiden kääpiöluppien yleisyyttä, tajusin ettei niitä juuri olekaan Suomessa. Tuntuu ettei niitä Pohjoismaissakaan ole juuri yhtään. Nyt olen ilolla saanut seurata kuinka minun ensimmäisen kasvatin jälkeläisiä ja jälkeläisenjälkeläisiä näkyy useita näyttelyissä! Kiitos Porkkanamaan kanilalle!

Tässä muutamia kuvia näytille ensimmäisestä poikueesta joka oli alunperin estehyppykanien tekoa varten suunniteltu :)


raudanharmaa uros, Royal's Arizona Bay "Ade"


raudanharmaa viittakuvio uros, Royal's Max Rebo "Repe"


luonnonkeltainen uros, Royal's Groove Armada "Armas"


luonnonkeltainen naaras, Royal's Serenity Lynn "Seela"


LU 2014, Helsingin Messukeskus 08-09.11.2014!Näyttely viikonloppu vihdoin ja viimein takana, huh! Oli rankkaa, mutta taas kertaalleen hyvin antoisaa :) Paljon ihania ihmisiä ja yhdessä saimme taas kasaan hienon näyttelyn! Kiitän siis kaikkia auttaneita! :)

Näyttelymenestys oli kääpiöluppien osalta huono, mutta minkäs sille mahtaa kun karvanvaihtoa vaan pukkaa. Yllätyksekseni karvanvaihtoinen Porkkanamaan Frans yllätti 94 pisteellä kirien Rotunsa Parhaaksi! Nyt poika sai hienon tittelin nimensä eteen, LU-14 Porkkanamaan Frans!
Lisäksi mukana oli pienenpieni suloinen hermeliinityttö, Harakirin Castehelmi joka yllätti minut todenteolla saaden 94,5p.!

Royal's Drunken Pirate
92,5p.
Royal's Waka Waka
93p.
Porkkanamaan Frans
94p.
KUMA, ROP!
Harakirin Castehelmi
94,5p.
KUMA!
26.10.2014 Pori

Porissa oli ihan hyvä menestys :) Porkkanamaan Frans "Stigi" yllätti todenteolla! Poika painoi tarpeeksi niin menestystäkin tuli osaksi!
Molemmille lupille tuli miinusta kellertävistä tassuista, joka tietysti harmittaa mutta jatketaan siis uusiin koitoksiin paremmalla menestyksellä! :)

Royal's Drunken Pirate
94p.
KUMA!
Royal's Xenomorphic***
93,5p.
"Bra typ!"
Porkkanamaan Frans
94,5p.
KUMA, ROP!20.-21.09.2014 Asikkala

Asikkalan näyttely meni yli odotusten! Ei ollut tarkoitus edes mennä koko näyttelyyn, mutta lupauduin vetämään peräkärryn sinne jossa siis näyttelyhäkit. Joten täytyihän sinne sitten 3 kania ja 3 ankkaa ilmoittaa! :)

Royal's Drunken Pirate yllätti kyllä yli odotusten! Sen lisäksi oma kasvattamani riistan värinen ankka-naaras, Mighty Ambrose yllätti minut täysin! 94p., vesilintu luokan LKV1 ja näyttelyn kruunasi BIS4-sija!

Royal's Drunken Pirate
94,5p.
KUMA, ROP, BIS7!
Royal's Enter Tragedy
94p.
KUMA, ROP!
Tringa's Colt
92p.

Royal's Yager Meister, ikää 3kk! Mahtavat korvat ja korvakyhmyt! :)


25. elokuuta 2014

Aikaa on vierähtänyt jo tovi ennenkuin olen taas näitä sivuja päivitellä. Kiirettä ja tekemistä piisannut enemmän kuin aika riittää vuorokaudessa.

Poikasia on syntynyt todella paljon ja viimeisimpiä odotellaan syyskuun puolella syntyväksi. Lupaavanoloisia poikasia on todella paljon! Innolla odotan niiden kanssa keväällä näyttelyihin pääsyä :)

Kesän perinteiseksi kaninäyttelyksi muodostunut Pyhtään näyttely on nyt lauantaina. Sinne lähdetään pienellä porukalla koska kaikki ovat niin karvanvaihtoa ja rähjäisen näköisiä! :D Mukaan lähtee Töminän Lakupötkön ja Töminän Diramisun J-poikue M-luokkaan, sekä A-luokkaan viime vuonna syntynyt Royal's Drunken Pirate joka melkein on karvansa vaihtanut. Eipähän ainakaan pölise! Oikein hienon näköinen poika siitä on kasvanut ja olenkin todella ylpeä siitä! :)

Valitettavasti kahdelle rakkaalle kanille on jätetty tänä kesänä hyvästit. FIN MVA Töminän Kinuskikastike "Kinuski" lähti vanhuuden viemänä paremmille porkkanamaille ja Royal's Queen Bee* lähti sairauden takia. Kaksi kania joita jäädään kaipaamaan <3


FIN MVA Töminän Kinuskikastike


Royal's Queen Bee*


18. toukokuuta 2014

Ilma on todella lämmennyt! Niin on näemmä pupuvauvatkin kun poikasia on putkahtanut häkkiin jos toiseenkin :) Paljon on poikaskyselyitäkin sadellut, mutta tänä kesänä taitaa käydä niin etten melkein mitään poikasta myy pois ennenkuin oikeasti tiedä mitkä jää kotiin. Niin vähän on loppujen lopuksi omia kasvatteja jäänyt kotiin ja aloin katsomaan että omat jalostuskanit alkaa pikkuhiljaa lähennellä jo isompaa ikää niin kohta saankin ihmetellä että miksi ei ole kaneja millä jalostaa :D Joten tämä vuosi menee lähinnä poikasia ihastellessa ja odottaen että mitä niistä kasvaa! :) Välillä näin päin koska täytyy välillä omaa kasvatustakin ajatella.

Kanien kanssa menemme seuraavaan tapahtumaan Marketanpuistoon Puutarhapäiville Suomen Kaniyhdistys ry:n pyynnöstä edustamaan :) Seuraaviin näyttelyihin lähdetään vasta elokuun lopulla Pyhtäälle.Pornainen 08.02.2014

Lämmin talvi on ollut vähän tässä näyttelykauden romuttajana, koska kanit eivät ole kunnon karvassaan ja eivätkä tunnu tietävän että mikä karva päälle pitäisi vaihtaa kun kokoajan säät muuttuu. Joten se näkyy myös näyttelypisteissä ettei turkit ja värit ole kohdillaan.

Henkisesti että fyysisesti näyttelyä edeltävä viikko että näyttelypäivä olivat minulle hyvin raskaita. Ajoin alkuviikosta hurjan kolarin niin että jouduin alkaa rahapulassa etsimään itselleni uutta autoa kokonaan ja miettimään peräkärryn vetämiset ja viemiset varmuudeksi että saadaan näyttelyhäkit paikalle.
Viikko menikin autoja metsästäessä, autokaupassa käyntiä, vanhan auton tyhjennystä omista tavaroista ja näyttelyn asioiden sumplimista.

Kunnialla sain kumminkin näyttelyn loppuun asti vietyä ilman suurempia ongelmia :) Näyttely oli ensimmäinen kokonaan oma järjestämäni! Sain paljon positiivista palautetta ja paljon tukea hyviltä ystäviltäni, jotka auttoivat minut läpi koko viikon ja näyttelypäivän. Kiitos heille tuesta ja avusta! :)

Töminän Omenamarmeladi*
94,5p.
KUMA!
Royal's Bling Bling Lady
94,5p.
KUMA!
Royal's Trenchtown Rock*
93,5p.
Royal's Xenomorphic**
93p.
Royal's Californian Cocoa
91,5p.
Royal's Enter Tragedy
92,5p.
(Pienihopea)


31. tammikuuta 2014

Vuosi on vaihtunut joten ulkoasukin pääsi vaihtoon! Poikasiakin tässä on innolla odotettu ja 5 naarasta onkin poikaset jo tehnyt, mutta valitettavasti ei ole mammat pitäneet huolta vauvoistaan ja kaikki ovat kuolleet :( Naaraat astutettu kyllä uudelleen eli edelleen odotellaan poikasia.

Näyttelykauden aloitus alkoi oikein iloisin merkein! Juuri viime vuoden lopulla kävin hakemassa itselleni kauniin naaraan Töminän kanilasta, Töminän Omenamarmeladin. Tyttö loisti heti näyttelyissä saaden 95p.! Ehdin jo näyttelypaikalla kirota että turkki ei ole hohdossaan, mutta tuomareita kani miellytti todella paljon! Ennätyksellisesti näyttelyssä sai 10 kääpiöluppaa sertit jotka kaikki olivat Töminän kanilan kasvatteja! Paljon onnea Marjut Nokelainen! :)RÖYKKÄ 25.01.2014

Töminän Omenamarmeladi
95p.
SERTI!
Royal's Xenomorphic**
94p.
KUMA!
Royal's Chivas Regal
93p.
Royal's Californian Cocoa
92,5p.
Royal's Enter Tragedy
93,5p.
(Pienihopea)
Porkkanamaan Frans
90,5p.
(New Zealand Red)